Νέες ντροπιαστικές εικόνες από την Αγιά Σοφιά βγήκαν στη δημοσιότητα, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα τους βανδαλισμούς που έχουν συντελεστεί στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο τουρκικός Τύπος, που υποστηρίζει το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, παρουσιάζει την είδηση μαζί με φωτογραφίες που αποδεικνύουν το γεγονός.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου HalkTv, υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατεστραμμένους τους τοίχους.

Χρήστης του διαδικτύου, ανάρτησε φωτογραφίες δύο γυναικών που παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες, ενώ ανέφερε, ότι «κάποια εποχή δεν μπορούσε κανείς να βγάλει φωτογραφία με φλας, επειδή θα προκαλούνταν ζημιά στους τοίχους».

«Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια. Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία» επισημαίνει ο χρήστης του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι βανδαλισμοί, απορρίμματα και σκόνη είχαν επίσης αναφερθεί και πριν από έναν μήνα. Ειδικότερα, ο βανδαλισμός της αυτοκρατορικής πύλης της Αγίας Σοφίας, είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ελλάδας, ενώ ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, είχε απειλήσει, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο η αρχή…

240520220041545592480