Για τις τελευταίες εξελίξεις στηην υπόθεση της Πάτρας μίλησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρεία, λέγοντας ότι «το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Θα ξεκλειδώσει και το ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έδρασαν για να καταλήξουν αυτά τα τρία παιδιά».

«Με την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα».

Σύμφωνα με τον γνωστό ιατροδικαστή στην ΕΡΤ, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του τρίτου παιδιού έχει ορίσει επιπλέον και σύμβουλο ιατροδικαστή: «Ουσιαστικά αυτό που τώρα περιμένουμε είναι τους δύο συναδέλφους που θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δύο πραγματογνωμοσύνες και τις μαρτυρίες των δύο συναδέλφων που αρχικά έκαναν αυτή τη διαδικασία. Ο τρίτος πραγματογνώμονας, θα κληθεί κάποια στιγμή να δώσει εξηγήσεις για να μη έχουμε κανένα σύννεφο και σκιά στην υπόθεση».

Μιλώντας για την Ίριδα και τη Μαλένα ο κ. Λέων τόνισε ότι «θα υπάρχει σαφέστατο αίτιο θανάτου και στις δύο περιπτώσεις». Και όπως είπε, «το μοτίβο φαίνεται να είναι το ίδιο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η Τζωρτζίνα ουσιαστικά βασανίστηκε με ένα και μόνο εξωγενή παράγοντα αυτό της κεταμίνης».

Κοινά στοιχεία και στους τρεις θανάτους

«Η δράστιδα ή οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει κοινά στοιχεία τα οποία φαίνονται» τόνισε ο κ. Λέων. Και όπως διευκρίνισε «το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Θα ξεκλειδώσει και το ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έδρασαν για να καταλήξουν αυτά τα τρία παιδιά».