Τουρκική εφημερίδα αμφισβητεί την κυριαρχία της Λέσβου δημοσιεύοντας φωτογραφίες από στρατόπεδα!

Στα ύψη διατηρεί την ένταση η Τουρκία, καθώς, μετά το μπαράζ υπερπτήσεων, τις ρητορικές εξάρσεις και τα προκλητικά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, η Άγκυρα εξέδωσε μια ακόμη παράνομη NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου.

Μετά την αποστολή του Yunus, εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους TSG Cesme σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου.

Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί κυριαρχίας των αποστρατικοποιημένων νησιών, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam θέτει θέμα κυριαρχίας της Λέσβου με αφορμή τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Λέσβο μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «μετά την προειδοποίηση πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο».

Μάλιστα, δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Μυτιλήνης επισημαίνοντας ότι στο νησί, το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης , τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εφημερίδα Aksam αμφισβητεί την κυριαρχία και για τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο