Έτοιμος να «πλημμυρίσει» την αγορά, κυρίως τους πολυσύχναστους νησιώτικους προορισμούς, με κοκαΐνη βάρους άνω των 57 κιλών ήταν ένας 45χρονος Άγγλος… τουρίστας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στο Λουτράκι.

Η πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ. έφτασε από την Αμερικάνικη DEA και έκανε λόγο για διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο θα επιχειρούσε να σπρώξει κοκαΐνη αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στη Μύκονο, τη Σαντορίνη κ.ά. νησιά που αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες με «φουσκωμένα» πορτοφόλια. Σύμφωνα με αξιόπιστες πήγες, το φορτίο των ναρκωτικών ήταν αποκλειστικά για τη χώρα μας, ενώ οι συσκευασίες είχαν και αυτοκόλλητο με το νούμερο «23» ως ένδειξη υψηλής ποιότητας και του καρτέλ από το οποίο προέρχονται.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στο Λουτράκι το πρωί του Σαββάτου (28/5), που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται ότι το προσδοκώμενο όφελος, από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας, υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.