Με το κινητό… στο χέρι μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού πιάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης ισοβίων για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στο έγκλημα που συγκλόνισε στα Γλυκά Νερά. Συγκριμένα, σε έναν από τους έκτακτους ελέγχους στο κελί του βρέθηκε να έχει στην κατοχή του κινητό, το οποίο ο ίδιος υποστήριξε ότι του δόθηκε από κάποιον επισκέπτη προκειμένου να επικοινωνεί ο ίδιος με το οικογενειακό του περιβάλλον.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο πιλότος να στερηθεί την δυνατότητα να προσφέρει στα λεγόμενα «μεροκάματα» της φυλακής, τα οποία του «σβήνουν» έξτρα χρόνο από την ποινή που ήδη εκτίει. Ο ίδιος, ωστόσο, θεώρησε άδικο το να στερηθεί το δικαίωμα αυτό και άσκησε έφεση, η οποία και θα συζητηθεί την Τρίτη (31/5).

Τα μεροκάματα στις φυλακές είναι ένα είδος «προνομίου», μόνο που για να μπορέσει ο κρατούμενος να το ασκεί θα πρέπει να έχει και άριστη συμπεριφορά, καθώς και να μην υποπίπτει σε παραπτώματα, όπως αυτό στο οποίο υπέπεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Θυμίζουμε ότι ένα παρόμοια επεισόδιο στις φυλακές είχε συμβεί και με την Εφη Κακαράντζουλα, η οποία εκτίει την ποινή της για την υπόθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η Κακαράντζουλα είχε στερηθεί και εκείνη τα μεροκάματα στις φυλακές έπειτα από παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε.