Η αντίστροφη μέτρηση για να γραφτεί ο επίλογος με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα έχει ξεκινήσει.

Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του Ιουνίου και τότε οι ιατροδικαστές που ορίστηκαν από την Εισαγγελία, θα βρίσκονται σεθέση για να παραδώσουν το πόρισμά τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, ενώ ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης μετά από μέρες απουσίας επέστρεψε με μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κλοπή της σχολικής τσάντας της Τζωρτζίνας και για σωρεία εγγράφων τα οποία απομακρύνθηκαν από το σπίτι, αφού μπήκε μέσα σε αυτό ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκοιράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Οι δύο μικρότερες αδελφές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με τις Αρχές δολοφονήθηκε, έχουν όπως και εκείνη, αλλοιώσεις στο ήπαρ και στους πνεύμονες που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, έλλειψης οξυγόνου δηλαδή σε εγκέφαλο και όργανα.

Αυτό που μένει να βρεθεί είναι εάν η υποξία στα δύο κορίτσια προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την μέχρι τώρα ανάλυση, τουλάχιστον το αρχικό εύρημα του φλεβοκόμβου στην Ίριδα, καθίσταται «έωλο». Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η τελική ευθεία για τις απαντήσεις γύρω από το πώς έχασαν την ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα, προκύπτει και από την κλήση για κατάθεση που έχουν δεχτεί από την Ασφάλεια δύο ιατροδικαστές.

Έπεται η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, η οποία όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ήταν εκείνη που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις δικαστικές Αρχές της Πάτρας για πιθανή δολοφονία των παιδιών.