Ένα πλοίο απέπλευσε από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης, για πρώτη φορά αφότου η Ρωσία κατέλαβε την πόλη, και κατευθύνεται ανατολικά προς τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αυτονομιστής ηγέτης της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας του Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πλοίο επρόκειτο να φορτώσει 2.700 τόνους μετάλλου στη Μαριούπολη πριν ταξιδέψει ανατολικά προς τη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον. Η Ουκρανία δήλωσε πως η μεταφορά μετάλλου στη Ρωσία από τη Μαριούπολη συνιστά λεηλασία.

«Σήμερα 2.500 τόννοι φύλλων γαλβανισμένης λαμαρίνας αναχώρησαν από το λιμάνι της Μαριούπολης», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. «Το πλοίο κατευθύνεται προς το Ροστόφ».

Η Ρωσία κατέλαβε πλήρως τη Μαριούπολη νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού παραδόθηκαν περισσότεροι από 2.400 ουκρανοί μαχητές που ήταν οχυρωμένοι στη χαλυβουργία Αζοφστάλ που βρισκόταν υπό πολιορκία. Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πραγματοποιήθηκε άρση των ναρκών που είχαν ποντιστεί στο λιμάνι και ότι αυτό είναι και πάλι ανοιχτό για τα εμπορικά πλοία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ