Στη δέσμευση του συνόλου της τεράστιας περιουσίας του εκδότη-δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2021, προχωρεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η Αρχή μετά από έρευνα που ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που αριθμεί πάνω από 50 σελίδες, που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές. Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

– Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.

– Εντοπίστηκαν εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα, που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

– Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Το γεγονός αυτό σημαίνει, αφενός ότι εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Η έρευνα ξεκίνησε από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τον Σεπτέμβριο του 2021. Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας, που έλαβε άλλες διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μυθικών ποσών, εξαιτίας και της κατ΄ αρχήν αντιδικίας των κληρονόμων, δυο γεγονότα. Το αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή και ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές. Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Η έρευνα αναβαθμίστηκε, όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες, καθώς και ράβδους χρυσού, καθώς επισης και στην ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού, να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.