Δεκτό έγινε το αίτημα που είχε υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια προκειμένου να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

«Μετά από τρεις μήνες έντονης έρευνας, μετά από 3 μήνες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ατελείωτων συζητήσεων για την υπόθεση ξαφνικά εμφανίστηκε ένα φιαλίδιο το οποίο φαίνεται να είναι ξεχασμένο κατά μία πληροφορία σ’ ένα ψυγείο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των τροφίμων», δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Ορθά η ανακρίτρια ζητάει εξέταση DNA για να μην υπάρχει αμφισβήτηση για κανέναν ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού», επισήμανε, από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν δείγμα από την κατηγορούμενη και το Μάνο Δασκαλάκη προκειμένου να προβούν στην εξέταση των δειγμάτων της μικρής Τζωρτζίνας που έχουν βρεθεί όχι μόνο στο «Καραμανδάνειο» αλλά και στα άλλα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στο Αγλαΐα Κυριακού και το Ωνάσειο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα δείγματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τοξικολογικό έλεγχο.

«Με τα ίδια αυτά υλικά θα μπορέσουν να γίνουν τοξικολογικές αναλύσεις, με τα πρωτόκολλα που οι τοξικολόγοι γνωρίζουν» προσέθεσε ο κ. Λέων.

H οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί και το εάν το σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη.

«Υπάρχει προβληματισμός στην οικογένεια εάν αυτός είναι ο γραφικός της χαρακτήρας ή όχι. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη ημέρα. Είναι κάτι που πιθανότατα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η χρήση διατυπώσεων στο σημείωμα είναι περίεργη για παιδί αυτής της ηλικίας.

Μετά την κατηγορία ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στο Κορυδαλλό ως ύποπτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας είχε την ίδια… τύχη.