Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης, παρουσιάζουν την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, στις 11.30 π.μ. , στο Ξενοδοχείο King George   ( B. Γεωργίου 3, Πλατεία Συντάγματος)  τη νέα ηλεκτρονική Εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης  της Περιφέρειας Αττικής.

Σύγχρονη Ψηφιακή Πλατφόρμα, στην υπηρεσία του πολίτη και των Δήμων

Το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης είναι το νέο σύγχρονο εργαλείο που ενισχύει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των στοιχείων που αφορούν την καθημερινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, σε επίπεδο Δήμων.

Μέσα από τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή, δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα από την οθόνη του υπολογιστή τους να έχουν πρόσβαση σε έγκυρα και σε τακτική βάση επικαιροποιημένα στοιχεία, όσον αφορά για το τι, που και πως ανακυκλώνεται στην Αττική,  καθώς  και για τις σχετικές επιδόσεις των Δήμων.

Ενισχύουμε την άμιλλα μεταξύ των Δήμων, με διαφάνεια στους πολίτες

Με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει : «Το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης Αττικής είναι ένα ακόμη τεχνολογικό «εργαλείο» που ενισχύει το στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ,  να πετύχουμε τα επόμενα χρόνια την «πράσινη μετάβαση» της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας στην κυκλική οικονομία, μέσα από την προώθηση της ανακύκλωσης και την υιοθέτηση ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων μας. Η λειτουργία του ενισχύει την άμιλλα μεταξύ των Δήμων, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει . Ενώ παράλληλα,  αναδεικνύουμε τους πολίτες σε πρωταγωνιστές , δίνοντας τους τη δυνατότητα να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή,  αν οι στόχοι που έχουμε θέσει σχετικά με την ανακύκλωση υλοποιούνται τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».