Προθέσεις και αποσπασματικά μέτρα χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζου.

«H συνέπεια και η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος είναι διαχρονικά αποτυπωμένη στις διακομματικές πρωτοβουλίες συναίνεσης, που φέρουν τη σφραγίδα μας, αλλά και σε κοινωνικές πολιτικές που υλοποιήσαμε», ανέφερε ο κ. Μάντζος και τόνισε: «Κυβερνητικές ανακοινώσεις που εκφράζουν καλές προθέσεις, με αποσπασματικά όμως βήματα και πιλοτικά προγράμματα, χωρίς εγγυημένο προϋπολογισμό, χωρίς υποδομές, χωρίς νέο, εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην οικονομία της φροντίδας, δεν αποτελούν συνολική και αποτελεσματική λύση».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα κοινωνικής στέγης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που εισήγαγε πρώτος στη δημόσια συζήτηση ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης, συμβάλλει στην αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού ζητήματος παρέχοντας ασφαλή προοπτική για νέα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες».