Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση, ανακοινώνει τη διεύρυνση του fuel pass και μετά τις 30 Ιουνίου.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δικαιούχοι θα αυξηθούν αφού ο εισοδηματικός πήχης που τώρα βρίσκεται στις 30.000 ευρώ οικογενειακού μεικτού εισοδήματος θα ανέβει και θα μπορούσε να φτάσει και τις 45.000€ όπως ισχύει με την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η παράταση του μέτρου δεν θα είναι μηνιαία αλλά για ευρύτερο διάστημα , πιθανότατα 2-3 μηνών.

Εξετάζεται όμως να ανέβει και το ίδιο το ποσό αφού τα ποσά των 30-55€ ήταν μικρά με μέσο τιμής στην αμόλυβδη τα 2€ , πόσο μάλλον τώρα που έχει φτάσει τα 2,37€/λίτρο.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

«Παράθυρο» για αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων στον δεύτερο κύκλο της επιδότησης των καυσίμων μέσω της κάρτας Fuel Pass άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.