Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε ο εισαγγελέας στον 44χρονο που ομολόγησε ότι σκότωσε χθες τον 22χρονο συντοπίτη του στον Αργουλιό Ρεθύμνου μετά από έντονο διαπληκτισμό.

Ο δράστης που προφυλακίστηκε, νωρίς σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε παρουσία του δικηγόρου του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, παραδίδοντας ταυτόχρονα και το όπλο με το οποίο έβαλε κατά του 22χρονου. Από τον εισαγγελέα έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο δράστης πέρασε την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου απόψε το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστηρίξει ότι τέλεσε το έγκλημα έχοντας θολώσει το μυαλό του δεδομένης της συμπεριφοράς του θύματος κατά το διαπληκτισμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και μαρτυρίες, υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιδικία μεταξύ των δύο ανδρών αλλά και μελών των οικογενειών τους, για θέματα που αφορούν σε κτηματικές διαφορές και ζητήματα βόσκησης των ζωικών τους κεφαλαίων. Η ένταση κορυφώθηκε χθες το πρωί με αποτέλεσμα ο 44χρονος να πυροβολήσει με τέσσερις σφαίρες το θύμα. Ο δράστης υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι για την πράξη του προκλήθηκε από τον δράστη και όλα όσα ανέφερε για μέλη της οικογένειάς του. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη με τους οικείους δράστη και θύματος να έχουν ανάμεσα τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στο χωριό έξω από τα σπίτια των δύο οικογενειών.

Σήμερα το πρωί, βαπτίστηκε το μόλις ενός μήνα νεογέννητο παιδί του θύματος, δεδομένου ότι σύμφωνα με την παράδοση στην Κρήτη, δεν μπορεί να ταφεί ο γονέας αν πρώτα δεν έχει βαπτιστεί το παιδί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ