Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναμένεται να πραγματοποιήσει στην Αθήνα τετραήμερη επίσκεψη από αύριο έως την Κυριακή.

Αύριο το απόγευμα στις 7.30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να υπαναχωρήσει στο ζήτημα του Προμπονά, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναμένεται να παραχωρήσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έναν ναό στην Πλάκα.

Την Παρασκευή, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη, στις 17 Ιουνίου, η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου διοργανώνει μια λαμπρή εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο καθηγητή της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το Σάββατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρέσβης των ΗΠΑ Tζορτζ Τσούνης, με τον οποίο συναντήθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσούνης παρέστη επίσης σε συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με άρχοντες οφφικαλίους της Βορείου Ελλάδος , ενώ άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου χειροθετήθηκε κατά το παρελθόν και ο ίδιος ο κ. Τσούνης, ο οποίος παρέστη και στην τιμητική εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία στο μετόχι της Μονής Πάτμου στην Πεντέλη και το μεσημέρι της Κυριακής θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, με αφορμή την ονομαστική εορτή του. Για τον ίδιο σκοπό επικοινώνησε με τον Παναγιώτατο και ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντάς του τις θερμές ευχές του. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την κυρία Πρόεδρο και τον κ. Παυλόπουλο, για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και για την ευγενική τους κίνηση να του ευχηθούν για τα ονομαστήριά του. Από την κ. Σακελλαροπούλου ζήτησε να μεταφέρει προς τον ευσεβή ελληνικό λαό τις πατρικές ευχές και την Πατριαρχική του ευλογία.

Επισημαίνουμε, ότι η γιορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν στις 11 Ιουνίου, αλλά λόγω ψυχοσάββατου μεταφέρθηκε.