Οι πόρτες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κοινό και δημοσιογράφους στην δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, έκλεισαν για ακόμα μια φορά.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η τρίτη νεαρή γυναίκα που καταγγέλλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2014, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Η μάρτυρας μετά από αίτημα της θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, το καλοκαίρι του 2014 είχε συναντηθεί με τον κατηγορούμενο για επαγγελματικούς λόγους και εκείνος, αφού προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της , την παγίδεψε στο αυτοκίνητο του και επιχείρησε να την βιάσει.

Νωρίτερα, λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση της η νεαρή ηθοποιός που, επίσης, καταγγέλλει τον κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση. Η μάρτυρας κλήθηκε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στη στιγμή που, όπως καταγγέλλει, δέχτηκε επίθεση από τον προφυλακισμένο ηθοποιό με την υπεράσπιση να αμφισβητεί τις περιγραφές της επικαλούμενη βίντεο με την αναπαράσταση της «σκηνής» το οποίο έχει πρόθεση να καταθέσει στο δικαστήριο.

«Λέτε ότι ο Φιλιππίδης ήταν πάνω στους μηρούς σας με τα γόνατά του, έχοντας ύψος κοντά 1,90;» ήταν η ερώτηση της υπεράσπισης, που δέχτηκε «βολές» για τον τρόπο εξέτασης, και όταν η μάρτυρας απάντησε θετικά οι τόνοι ανέβηκαν.

ΥπεράσπισηΤην έχω γυρίσει αυτή τη σκηνή και θα τη δείξω στα αναγνωστέα.

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχει και ένα όριο.

ΠρόεδροςΜην μας αναγκάσετε να διακόψουμε.

ΥπεράσπισηΑυτά στα περιοδικά και στις συνεντεύξεις για το metoo.

Μάρτυρας: Ανέβηκε πάνω μου γονατιστός. Του κρατούσα τα χέρια.

ΥπεράσπισηΚαι μετά βγάζει το φανελάκι του;

ΜάρτυραςΝαι. Όλα γίνονταν σε μια αλλεπάλληλη πάλη.

ΥπεράσπισηΆνθρωπος να καθίσει σε γυναίκα πάνω στα γόνατα με αυτό το βάρος δεν υπάρχει. Εμείς τη γυρίσαμε τη σκηνή με πέντε άτομα και δεν τα κατάφεραν, θα σας τη δείξω.

Η μάρτυρας επανέλαβε πως ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης επιχείρησε να την βιάσει όταν την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ότι θα συζητούσαν για κάποιο ρόλο.

«Μου είπε να πάω στο θέατρο, ήταν ένα επαγγελματικό ραντεβού. Φαντάστηκα ότι θα μου δώσει τα κείμενα, θα συζητούσαμε ίσως να ανεβαίναμε στη σκηνή, δεν με ενδιέφερε αν θα ήταν ανοιχτό, αν θα ήταν εκεί οι ταμίες» ανέφερε όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε πως ο κατηγορούμενος θα ήταν μόνος στο θέατρο εκείνη την ημέρα.

Η μάρτυρας εξήγησε πως ένιωσε άβολα όταν κατάλαβε ότι ο κατηγορούμενος την προσέγγιζε ερωτικά ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως εκείνος κατέβασε το παντελόνι του. «Μου κατέβασε το κολάν και προσπάθησε να μου ανοίξει τα πόδια. Προσπαθεί να με στριμώξει και να εισχωρήσει μέσα μου» είπε.

Υπεράσπιση: Του τραβήξατε τα μαλλιά, τον χτυπήσατε στο πρόσωπο;

Μάρτυρας: Κάποιες τον πήραν στο πρόσωπο, τον απομάκρυνα με το πόδι μου μέχρι ένα σημείο και σηκώθηκα να φύγω.

Υπεράσπιση: Δηλαδή με έναν τρόπο χαριτωμένο βάλατε το πόδι σας…

Πολιτική Αγωγή: Να μην σας τύχει ποτέ τέτοιος «χαριτωμένος» τρόπος.

Υπεράσπιση: Καταλαβαίνω την προσπάθεια να ματαιώσουν τις απαντήσεις.

Πρόεδρος: Αφήστε τη μάρτυρα να απαντά χωρίς χαρακτηρισμούς.