Η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, τόνισε ότι «πρέπει να ξέρουν εκείνοι που εμβολιάστηκαν με τις δύο δόσεις ότι δεν είναι πια προφυλαγμένοι. Εκείνοι που έκαναν τρίτη δόση είναι προφυλαγμένοι σε ποσοστό 50%, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί, νοσήσουν κιόλας, είναι σα να έχουν κάνει τέταρτη δόση».

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση «δε χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη (4η) δόση» προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση συνιστάται για τους υγειονομικούς, τους ανοσοκατασταλμένους και τους έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας.

Για την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση mRNA εμβολίου και της ηλικιακής ομάδας 30-59 ετών που ξεκινά στις 27 Ιουνίου, υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η ίδια, ανέφερε, ότι θα το συνιστούσε σε όλους όσους έχουν παράγοντες κινδύνου όπως οι καρδιοπαθείς.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, η κ. Γιαμαρέλλου επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή επικρατούν τα στελέχη Β.4 και Β.5, τα οποία μεταδίδονται 50% γρηγορότερα από τα υπόλοιπα στελέχη» δήλωσε η ειδικός επισημαίνοντας ότι είναι λιγότερο επικίνδυνα».

Η κ. Γιαμαρέλλου εξήγησε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη, είναι ότι υπάρχει μια γενικότερη χαλάρωση που αποτυπώνεται στο ότι σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα.