Ο 20χρονος που συνελήφθη για το θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλάνδρι, βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης, που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου.

Ο νεαρός, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και άσκησε την κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί. Έχει πάντως το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία.

Βάσει πληροφοριών, ο 18χρονος ο οποίος σκοτώθηκε στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ συμμετείχε σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας με φίλο του, δεν είχε δίπλωμα. Παράλληλα, οι αρχές έχουν λάβει αίμα και ούρα τόσο από τον 18χρονο όσο και από τον 20χρονο συλληφθέντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Το όχημα του 18χρονου, που χτύπησε πάνω σε δέντρο, κατευθυνόταν στο ρεύμα επί της Παλαιολόγου προς Νέα Ιωνία, ενώ πραγματοποιούσε κόντρα με τον 20χρονο φίλο του.

Ο συλληφθείς, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες. Πλέον, η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου αποκτά νέες διαστάσεις και αυτό που ψάχνουν οι έμπειροι αξιωματικοί είναι να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες όπως την ταχύτητα των δύο οχημάτων τη στιγμή της εκτροπής και της πρόσκρουσης στο δέντρο.

troxaio_xalandri___1_

xalandri_troxaio_in