Παρέμβαση έκανε ο βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία υπερασπίστηκε τον Δήμαρχο Μήλου στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο νησί για τον χώρο στέγασης των ιατρών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Μήλου, είχε προχωρήσει σε διαμόρφωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά ο ορθοπεδικός που αποσπάστηκε στο νησί. Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος προχώρησε σε μηνύσεις για φθορά ξένης περιουσίας. Το περιστατικό, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος με την ενέργεια της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος κατάγεται από τη Μήλο, μιλώντας σήμερα στη Βουλή έσπευσε να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο και να μιλήσει για «αυθαιρεσίες» του προέδρου του ιατρικού κέντρου. «Υπήρξε μια αυθαιρεσία και η μήνυση κατατέθηκε για να μην ακολουθήσουν κι άλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης, απάντησε αναφέροντας: «Πράγματι το περιφερειακό ιατρείο ανήκει στον Δήμο. Ο πρόεδρος του ιατρικού κέντρου επέλεξε να διαμορφώσει τον χώρο του ιατρείου – και όχι να φθείρει ξένη περιουσία – προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά ο ορθοπεδικός που αποσπάστηκε στο νησί. Και ο Δήμαρχος του υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ιατρικού κέντρου να συλληφθεί και να κρατηθεί ως κοινός εγκληματίας. Από τη στιγμή που ο Δήμαρχος επέλεξε μια διαδικασία απόλυτης κλιμάκωσης με ψευδή μήνυση προφανώς και ο άνθρωπος που κρατήθηκε θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του. Εμείς δεν είμαστε δογματικοί όμως πρέπει να μαθευτεί ότι ένας δήμαρχος που του λύσαμε το πρόβλημα και στείλαμε ορθοπεδικό έκανε όσα έκανε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τους ιατρούς. Αν ο Δήμαρχος αποσύρει τις μηνύσεις θα λυθούν και τα προβλήματα».