Ο Μπραντ Πιτ, μίλησε ανοιχτά για τη μάχη του με την «προσωπαγνωσία» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, «τύφλωση του προσώπου».

Ο ηθοποιός, αποκάλυψε, πως βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή τη σπάνια πάθηση, η οποία δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα.

Με την πάροδο του χρόνου, η πάθηση αυτή επιδεινώνεται δημιουργώντας στο άτομο μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δυσκολεύονται ακόμα και να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή και τους φίλους τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο που περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Μιλώντας στο GQ, ο ηθοποιός δήλωσε: «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως πολλοί άνθρωποι τον μισούν πλέον, γιατί νομίζουν πως δεν τους σέβεται, επειδή πχ. μπορεί να μην τους χαιρετήσει, αν τους δει έξω. «Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια», είχε δηλώσει στο Esquire.

Σύμφωνα με επιστήμονες και η ψυχολογία του ατόμου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πάθηση αυτή και την επιδείνωσή της. Στον Μπραντ Πιτ μία τέτοια δικαιολογία θα δικαιολογιόταν, αν σκεφτεί κανείς πως βγήκε από ένα δύσκολο διαζύγιο με την Αντζελίνα Τζολί, αλλά έχει και μια δικαστική διαμάχη εναντίον της για το κτήμα Miraval.

Αναφερόμενος στον χωρισμό τους, ο σταρ του Χόλιγουντ δήλωσε: «Νομίζω ότι οι καρδιές όλων μας είναι ραγισμένες κατά κάποιον τρόπο. Πάντα ένιωθα πολύ μόνος στη ζωή μου, μεγάλωσα μόνος ως παιδί, είμαι μόνος ακόμα τώρα και πραγματικά, μέχρι πρόσφατα δεν είχα αγκαλιάσει περισσότερο τους φίλους και την οικογένειά μου».