Νέα ένταση υπήρξε στην Ολομέλεια της Βουλής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη, με τη Νίκη Κεραμέως να αντιπαρατίθεται με τον Πάνο Σκουρλέτη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του πολιτικού του συντρόφου, έσπευσε να κατηγορήσει την υπουργό Παιδείας για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης.

Ο διάλογος Κεραμέως – Σκουρλέτη:

Κεραμέως: Κύριε Σκουρλέτη είπατε ότι πολλές από τις διατάξεις που φέρνουμε δεν είναι κάτι νέο. Στο νόμο υπάρχει υποχρεωτικά αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Σκουρλέτης: Φωνές…

Κεραμέως: Μην κουνάτε τα χέρια σας, γιατί αρκετά έχουμε πάρει από χυδαιότητες.

Σκουρλέτης: Τι εννοείτε;

Κεραμέως: Τι εννοώ…

Σκουρλέτης: Αφήστε τις εντυπώσεις. Σταματήστε αυτό το παιχνίδι. Για σοβαρευτείτε.

Κεραμέως: Υπάρχει ρητό που λέει ότι δεν έχετε την τσίπα να πείτε ένα συγγνώμη..

Σκουρλέτης: Ντροπή σας.

Κεραμέως: Ντροπή μου;

Σκουρλέτης: Ναι, ντροπή σας.

Κεραμέως: Πόσο χαίρομαι που σας βλέπει η κοινωνία. Να ζητήσω εγω συγγνώμη; Τα έχουμε ακούσει όλα. Έρχεται στέλεχός σας σε μηνύσιμη αναφορά και με παρομοιάζει με κατηγορούμενη παιδοκτόνο και έχετε το θράσος να ζητάτε από εμένα να ζητήσω συγγνώμη; Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας φτάνει στα όρια του. Εγώ δεν έχω κάνει αναφορά στην οικογένειά του κ. Σκουρλέτη. Πιο κάτω δεν έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το συνεχίζω γιατί δεν αξίζει. Η κοινωνία έχει κρίνει και συγκρίνει πως συμπεριφέρονται οι περισσότεροι βουλευτές και πως μια συγκεκριμένη παράταξη.