Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο ο οποίος διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.


Με ασφάλεια οδηγείται ο Ρουμάνος πιλότος στο όχημα της ΕΟΔ Σάμου για να παραδοθεί στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ Σάμου.

Διασώθηκε ένα από τα 4 μέλη του πληρώματος

Μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε περίπου στις 18:30, σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi 8, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, περίπου 300 μέτρα δυτικά της παραλίας Πλάκα.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το τοπικό μέσο:


Πρόκειται για ενοικιαζόμενο τύπου Μi8.

Το ελικόπτερο Mi 8  μισθώνεται εν μέσω αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) από το Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης της χώρας μας.

Πρόκειται για ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής που χρησιμοποιείται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το τετραμελές πλήρωμα  των χειριστών και του ιπτάμενου μηχανικού είναι Ρώσοι ή Ουκρανοί.

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλειξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων. Συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο καθώς και αεροσκάφη που επιχειρούν στη φωτιά στο νησί, ενώ απο θαλάσσης συνδράμει το Λιμενικό σώμα.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Μέχρι στιγμής δεν εχει βρεθεί κανένας επιζόσαντας από την συντριβή του αεροσκάφους.