Επίθεση από συνοδό ασθενούς δέχθηκαν γιατροί της ορθοπεδικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισα την περασμένη Τρίτη 12 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας.

Μάλιστα, από την επίθεση τραυματίστηκε ένας γιατρός ενώ όπως τονίζεται η θεραπευτική παρέμβαση των γιατρών στο περιστατικό ήταν επιτυχημένη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση -καταγγελία της Ενωσης νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/7 , από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση βίας, η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ).
Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας».

Το περιστατικό καταδικάζει με ανακοίνωση του και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωση του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά την καταγγελία της ΕΙΝΚΥΛ για αναίτια και άνανδρη επίθεση με άσκηση βίας σε εφημερεύοντες γιατρούς του ΤΕΠ Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από συνοδό ασθενούς, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας καταδικάζει για μια ακόμα φορά τέτοια περιστατικά και καλεί την πολιτεία να προστατεύσει τους λειτουργούς υγείας, στο χώρο δουλειάς τους, με ασφαλή μέτρα.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα περιστατικά αυτά δεν είναι ατυχή, αλλά εκφράζουν κακές νοοτροπίες συνοδών, είναι επαναλαμβανόμενα σε όλη την χώρα με αυξανόμενο μάλιστα αριθμό. Καλούμε επίσης την διοίκηση της 5η ΥΠΕ και του ΓΝΛ να διερευνήσουν άμεσα την ανωτέρω καταγγελία και να πάρουν άμεσα μέτρα που θα αποτρέπουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που δέχθηκαν την άδικη επίθεση και θέτουμε στη διάθεσή τους την νομική υπηρεσία του Συλλόγου μας εάν και εφόσον χρειαστεί».