Όσοι λοιπόν δεν πληρωθούν σήμερα δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν, καθώς συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως και να έχει, πάντως, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει.

Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Τα μηνύματα που θα βγάζει, είναι τα εξής:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Αν δείτε αυτό το μήνυμα σημαίνει πως το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Το μήνυμα αυτό σημαίνει πως η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή
  • «Εγκριθείσα»: Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε λάβει απάντηση από την επιλεγμένη τράπεζα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή και συνεπώς ο δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.
  • ηΥπενθυμίζεται πως τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ, τα οποία έρχονται για να στηρίξουν τα νοικοκυριά στο υψηλό κόστος των λογαριασμών ρεύματος που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες.