Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κορινθία μετά το θάνατο ενός αγοριού 16 ετών και ένος κοριτσιού 18 ετών σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο 95ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου Τριπόλεως, στα ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 15χρονος αδερφός της 18χρονης, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και δίνει μάχη για τη ζωή του.
Όπως αποκάλυψε η θεία του αδικοχαμένου κοριτσιού και του 15χρονου που οδηγούσε το αμάξι, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά έπαιρναν κρυφά το αμάξι της οικογένειας. «Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία των παιδιών στον ALPHA.

Μάλιστα, τα κλειδιά του αυτοκινήτου ήταν κρυμμένα από τον πατέρα τους. «Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 2:30 τη νύχτα», είπε η θεία των παιδιών.

«Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων. «Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την “πατάνε” όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον 15χρονο που νοσηλεύεται, η θεία του είπε πως «έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε».

«Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η 18χρονη) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονταν πίσω και πέθαναν ακαριαία» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως το όχημα που οδηγούσε ο 15χρονος έκανε όπισθεν λίγο πριν το τούνελ και συγκρούστηκε με ένα δεύτερο όχημα το οποίο επέβαινε ένας 69χρονος Βρετανός.

Ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί, οι γιατροί των επειγόντων έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και για αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.