Για το θέμα της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι και την εκδίκαση του εφετείου που απασχολεί ξανά πολύ έντονα την κοινή γνώμη, τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Kontra Channel.

Ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως η απόφαση αποφυλάκισης βαθαίνει το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ Δικαιοσύνης και κοινωνίας λέγοντας: “Προφανώς και όλοι ενοχλούμαστε με την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο βιασμούς.”

Ο Βουλευτής της ΝΔ επανέφερε την πάγια θέση του για την πραγματική έκτιση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για ειδεχθή εγκλήματα και όχι την μετάφραση των ισοβίων σε 25 ή λιγότερα έτη με αποτέλεσμα μετά από κάποια χρόνια οι εγκληματίες να κυκλοφορούν ξανά ελεύθεροι.

Συνεχίζοντας ο κ. Κυρανάκης τόνισε πως εφόσον κρίθηκε ένοχος ο κ. Λιγνάδης πρωτόδικα για δύο βιασμούς ανηλίκων, “είναι λίγα τα 12 έτη φυλάκισης που του επιβλήθηκαν με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ διευκρίνισε πως “αν το δικαστήριο αποφάσιζε με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε το 2021 η ΝΔ, η μοναδική ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον κ. Λιγνάδη ήταν η ισόβια κάθειρξη.”

Ξεκαθάρισε επίσης πως σε αυτήν περίπτωση το δικαστήριο δεν θα αποφάσιζε την αποφυλάκιση του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

“Ξέρω ότι είχα μπροστά μου κάποιες επιλογές ως Βουλευτής και ψήφισα την επιλογή των ισοβίων για τους βιαστές ανήλικων θυμάτων και αισθάνομαι καλά με την συνείδηση μου. Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοι μου από τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τον νέο ΠΚ και ψήφισαν αντίστοιχα τον προηγούμενο, αν αισθάνονται καλά με την συνείδηση τους.

Αν πρωτόδικα η απόφαση ήταν για ισόβια, δεν υπήρχε περίπτωση το δικαστήριο να υπογράψει μια αποφυλάκιση.” Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.