Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7/2022) στο Νταού Πεντέλης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά ξεκίνησε από τη Μονή Παντοκράτορα στο Νταού Πεντέλης. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έσπασε σε δύο μέτωπα. Οι Αρχές εξετάζουν την εκκένωση της Μονής για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν αυτή λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ωστόσο πολύ σύντομα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 5 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ είναι σε ετοιμότητα δυνάμεις πέραν της Αττικής για να συνδράμουν.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι μεγέθους 6 με 7 μποφόρ.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των γύρω περιοχών μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.