Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών και του Πολιχνίτου στη Λέσβο.

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς, με απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας και προληπτική εκκένωση περιοχών, έχοντας πλήρη γνώση του ευρύτερου πεδίου όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά. Παράλληλα, ενεργούν για τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται πάνω από -60- αστυνομικοί, -23- οχήματα και πτητικό μέσο, υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, που μέχρι στιγμής έχουν προβεί σε προληπτικές εκκενώσεις – απομακρύνσεις πάνω από -450- πολιτών από -2- ξενοδοχειακές μονάδες, -1- τουριστική επιχείρηση και -92- οικίες.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Λέσβο, συνεχίζουν να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ ο συντονισμός και η καθοδήγηση των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιείται, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, τον Βοηθό του και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Δείτε φωτογραφίες