Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής  έκανε στο Facebook ανάρτηση για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Να δυναμώνουμε την φλόγα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να διατηρούμε άσβηστα τα μεγάλα οράματα», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

Την ανάρτησή του συνόδευσε με μια σπάνια φωτογραφία του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή από το περιοδικό «Time» που υπάρχει μόνο στο Ίδρυμα Καραμανλή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:
Βράδυ 23ης προς 24η Ιουλίου 1974.
Μία ολόκληρη χώρα ξενυχτά για να υποδεχτεί στην πατρίδα της, στον γενέθλιο τόπο της, την Δημοκρατία. Ο Καραμανλής ξεκινά το ιστορικό ταξίδι του από το Παρίσι για την Αθήνα. Μέσα στο αεροσκάφος του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο Τάκης Λαμπρίας τον ενημερώνει πως στην ελληνική πρωτεύουσα τον περιμένει «το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου από απελευθερώσεως».

Καραμανλής, όπως περιγράφει ο ίδιος ο Λαμπρίας, ούτε καν χαμογέλασε, αλλά με την συνήθη αυστηρή και τετράγωνη λογική του απάντησε: «Αυτό προσδιορίζει το μέγεθος των ευθυνών μου».

48 χρόνια μετά η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, η λεγόμενη Μεταπολίτευση, με τα λάθη της και τις παραλείψεις της, έχει καταστεί η μακροβιότερη περίοδος ευημερίας, σταθερότητας και Δημοκρατίας της σύγχρονης Ελλάδας.
Και αυτό είναι μια συλλογική κατάκτηση των Ελλήνων πολιτών και όλων των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου.

Η Δημοκρατία ωστόσο είναι το πιο απαιτητικό πολίτευμα. Θέλει συνεχή εγρήγορση και διαρκή προσπάθεια.

Είναι μια καθημερινή άσκηση καθήκοντος. Αυτόν τον αγώνα, 48 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τον δίνουμε καθημερινά και ακατάπαυστα. Να δυναμώνουμε την φλόγα της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας και να διατηρούμε άσβηστα τα μεγάλα οράματα.