Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες δυο πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών σε διαφορετικές περιοχές του Έβρου. Και στις δυο περιπτώσεις, διαδραματίστηκαν επεισοδιακές σκηνές.

Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε σε μια αγροτική οδό κοντά στον οικισμό της Νίψας, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. που μετέφερε στην ενδοχώρα τρεις παράνομους μετανάστες. Ο αλλοδαπός διακινητής που το οδηγούσε δεν σταμάτησε στο σήμα τους και ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό στο οποίο προσέκρουσε προκαλώντας φθορές. Όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο διακινητής αντιστάθηκε προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχε δηλωθεί η υπεξαίρεσή του την περασμένη Πέμπτη σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών καταδίωξαν σε αγροτική οδό κοντά στον οικισμό του Μαΐστρου ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά ο αλλοδαπός που μετέφερε πέντε παράνομους μετανάστες δεν σταμάτησε στο σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Το όχημα βγήκε από την πορεία του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια, ο διακινητής, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά δεν τα κατάφερε. Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Οι δυο διακινητές, που δεν διέθεταν δίπλωμα οδήγησης και οι μετανάστες, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που τους άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κ.Ο.Κ. Και παράνομη είσοδο στη χώρα, κατά περίπτωση.