Η Ρωσία άρχισε να συγκροτεί μια στρατιωτική δύναμη κρούσης, με στόχο τη γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Κρίβι Ριχ, ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να προετοιμάζει νέες επιχειρήσεις νότια της χώρας.

Το Κίεβο, έχει αναφέρει, ότι θα εξαπολύσει αντεπίθεση για τα χαμένα εδάφη. Χθες, Τρίτη, τόνισε ότι είχε ήδη ανακαταλάβει 53 χωριά στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας. Στην τακτική ενημέρωση για τον πόλεμο στο νότο, η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας περιέγραψε την κατάσταση ως τεταμένη και είπε ότι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής στις 2 Αυγούστου.

Η πόλη παραγωγής χάλυβα Κρίβι Ριχ, όπου μεγάλωσε ο Ζελένσκι, βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το νότιο μέτωπο.

«Η Ρωσία έχει αρχίσει να δημιουργεί μια ομάδα κρούσης προς την κατεύθυνση του Κρίβι Ριχ. Είναι επίσης πολύ πιθανό ο εχθρός να προετοιμάζει μια εχθρική αντεπίθεση με το επόμενο σχέδιο να φτάσει στα διοικητικά σύνορα της περιοχής της Χερσώνας», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση.

Η Ουκρανία προσπαθεί να αυξήσει την πίεση επί των θέσεων της Ρωσίας στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Χερσώνας στη Μαύρη Θάλασσα και χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας που την προμήθευσε η Δύση για να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις, ερευνούν τα υπόγεια στην περιοχή για να τα μετατρέψουν σε καταφύγια βομβών για την αποθήκευση στρατιωτικού υλικού, αναφέρει ο στρατός της Ουκρανίας.

Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Ζελένσκι, είπε ότι οι μάχες σε τμήματα του ανατολικού μετώπου στο βιομηχανοποιημένο Ντονμπάς, είναι «απλά μια κόλαση».