Στόχος να δοθούν άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί

Τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από όλες τις πλευρές με αιχμή το ακανθώδες θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη θα επιδιώξει να δώσει η κυβέρνηση φωτίζοντας όλες τις πτυχές του επίμαχου θέματος.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την απόφαση να απευθυνθεί ο ίδιος στον ελληνικό λαό, όχι όταν θα ανοίξει πάλι η Βουλή στα τέλη Αυγούστου, αλλά άμεσα, έλαβε ο πρωθυπουργός προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για την υπόθεση.

Έτσι, την Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα βγει και πάλι μπροστά και με θεσμικό τρόπο αναμένεται να πει ότι δεν γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και πως αμέσως όταν το έμαθε ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν στην ΕΡΤ ότι αν υπήρχε ενημέρωση του πρωθυπουργού είναι βέβαιο ότι η κατάληξη της υπόθεσης αυτής θα ήταν διαφορετική. Σύμφωνα πάντα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, ενημερώθηκε μόλις την Πέμπτη για το συγκεκριμένο θέμα. Από εκείνη την στιγμή, όπως άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Να μη μείνει δηλαδή καμία σκιά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του απάντησε θετικά στο αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής αλλά και της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας, είπε απαντώντας σήμερα στην δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών τόνιζαν κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.