Όπως δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, το Κίεβο, πραγματοποίησε χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς κατά βάσεων ρωσικών στρατευμάτων και δύο σημαντικών γεφυρών στον ποταμό Δνείπερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα χτυπήματα έπληξαν τα μοναδικά δύο περάσματα που έχει η Ρωσία προς τον θύλακα των εδαφών της νότιας Ουκρανίας που έχει κατακτήσει στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, ανέφερε η Ναταλία Χουμένιουκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας. «Τα αποτελέσματα (των χτυπημάτων) είναι αρκετά αξιοσημείωτα, πλήγματα στις γέφυρες Αντονόφσκι και Καχόφσκι», δήλωσε η ίδια στην τηλεόραση.

«Τι νύχτα για τους κατακτητές στην περιοχή της Χερσώνας; Χτυπήματα στην περιοχή της γέφυρας Αντονόφσκι», ανήρτησε στο Facebook, ο Σέργκιι Χλαν, τοπικός αξιωματούχος.

Η γέφυρα Αντονόφσκι, στα προάστια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, είναι στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό καθώς είναι το μοναδικό πέρασμα για την πόλη στις νότιες όχθες του Δνείπερου και την υπόλοιπη περιοχή της Χερσώνας. Έχει ήδη αποτελέσει στόχο και καταστράφηκε μερικώς στις 27 Ιουλίου, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να επανεξετάσει τις αλυσίδες εφοδιασμού του.

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει βάση αυτή τη στιγμή για συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μπορέσουν να συναντηθούν μόνο αφού οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές θα «έχουν κάνει την προετοιμασία τους».