Η μαρτυρία μίας γυναίκας από τους 38 συνολικά μετανάστες οι οποίοι είχαν βρεθεί σε νησίδα στον Έβρο εντός τουρκικής επικράτειας και βρίσκονται τελικά επί ελληνικού εδάφους βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η γυναίκα αποκαλύπτει την συμπεριφορά των Τούρκων οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ομάδα αυτή των μεταναστών για να ασκήσουν πίεση στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το Channel 4, η Μπαϊντά, μέλος της ομάδας των μεταναστών, αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους έσπρωξαν δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα». Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις αυτές από την μετανάστρια η οποία είναι η ίδια η οποία το προηγούμενο διάστημα με αναρτήσεις της και φωτογραφίες έδινε το στίγμα για το δράμα που ζούσε η ομάδα των μεταναστών επί τουρκικού εδάφους, καταγράφηκαν και επισήμως από τις ελληνικές αρχές όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά την επίσκεψή του στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.