Χθες, Παρασκευή, στη βόρεια Συρία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν δυνάμεις προσκείμενες στο συριακό καθεστώς και από πλήγμα του τουρκικού στρατού.

Η Τουρκία, έχει αναπτύξει στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με τη στήριξη ομάδων Σύρων ανταρτών. Οι Τούρκοι στρατιώτες διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον των συριακών κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Συρίας.

Η τουρκική επίθεση έγινε με drone κι έπληξε «ένα κέντρο για ανήλικα κορίτσια» στην πόλη Σμούκα, κοντά στη Χασακέ στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «τέσσερα παιδιά και να τραυματιστούν 11», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αυτόνομη κουρδική διοίκηση.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι τα παιδιά κοιμόντουσαν.

Στην αλ Μπαμπ, μια πόλη που ελέγχουν οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και βρίσκεται στα συροτουρκικά σύνορα, «πυρά του πυροβολικού των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον αγοράς προκάλεσαν τον θάνατο 17 αμάχων, ανάμεσά τους και έξι παιδιών, και τραυμάτισαν άλλους 35» ανθρώπους, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.