Βαρύ είναι το πένθος στην Αλβανία για την μικρή Αμέλια, η οποία κηδεύτηκε σήμερα, μετά τον τραγικό θάνατο στο Καλαμάκι Κορινθίας, όταν πήγε για μπάνιο με τον πατέρα της και πνίγηκε. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία για τον πνιγμό της 6χρονης έχασε τη ζωή του αλλά και στις σχέσεις των γονέων της. Η μητέρα του παιδιού είναι σε άθλια κατάσταση και μπορεί δημόσια να μην έχει αναφερθεί στον πατέρα του παιδιού της, αλλά είναι πυρ και μανία μαζί του.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η μτέρα του άτυχου κοριτσιού αποφάσισε να μην επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά να μείνει στην Αλβανία, κοντά στους δικούς της ανθρώπους καθώς θεωρεί πως πλέον δεν έχει τίποτα να την κρατά εδώ.

Τα λόγια της μητέρας έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Κορίνθου όπου πήγε για να αναγνωρίσει την σωρό της κόρης της φαίνεται πως δίνουν μια διαφορετική διάσταση στις τελευταίες ώρες της 6χρονης.

«Έλεγε πάρα πολλά, ότι δεν ήταν καλά μαζί του, ότι δεν περίμενε να το κάνει αυτό, ότι καθότανε και έπινε. Την προηγούμενη ημέρα είχαν πάει σε μια βάφτιση και καθόταν και έπινε. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Της δώσανε ηρεμιστικά και δεν την είχαν πιάσει. Έλεγε γιατί το παιδάκι μου… Τι έφταιξε το παιδάκι μου. Γιατί το έκανε στο παιδάκι μου και δεν το έκανε σε μένα. Έφυγε ένα αγγελούδι, ας βοηθήσουμε τη μητέρα. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν εκεί πέρα στο χωριό. Ότι έχει περάσει άθλιες καταστάσεις. Ότι έτρωγε ξύλο. Δεν είχε ούτε ρεύμα. Το γάλα του παιδιού πήγαινε και το ζέσταινε στη γειτόνισσα» είπε φίλη της μητέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Οι έρευνες του Λιμενικού

Υπενθυμίζεται πως η 6χρονη βρέθηκε νεκρή, κάτω από μια βάρκα από έναν ψαροντουφεκά ενώ ο πατέρας της με τον οποίο είχε πάει μαζί του για μπάνιο, δήλωνε πως το παιδί του γλίστρισε μέσα από το σωσίβιο και βυθίστηκε στο νερό ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να βουτήξει για να την σώσει επειδή έχει χρόνιο άσθμα.

«Δεν θα έκανα κακό στο παιδί μου. Το λάτρευα. Το λάτρευα το παιδί μου, ήταν η δύναμη μου. Όταν ερχόταν το παιδί στο σπίτι έπαιρνα δύναμη. Με την σύζυγο μου δεν έχουμε πρόβλημα. Ούτε κατηγορίες έχουμε μεταξύ μας. Είμαστε μαζί σε αυτό που μας συνέβη. Εγώ το παιδί το είχα ένα μήνα συνέχεια. Ερχόμουν κάθε απόγευμα από τη δουλειά και το έπαιρνα» φέρεται να έχει καταθέσει χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Πλέον το Λιμενικό μελετά ενδελεχώς όλες τις φωτογραφίες από το σημείο την στιγμή του εντοπισμού της 6χρονης.