Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης σε ένα 14χρονο παιδί, που έχει εγκλωβιστεί και περικυκλωθεί από δύο μεγαλύτερα άτομα, ηλικίας 16 και 18 ετών, έξω από εκκλησία στον Πύργο.

Ένα άτομο από την παρέα των «νταήδων», καταγράφει τις εικόνες με το κινητό τηλέφωνο. Αποτροπιασμό προκαλούν τα δραματικά δευτερόλεπτα της βίας, με τα χαστούκια να είναι συνεχόμενα και το ανήλικο θύμα φοβισμένο και ανυπεράσπιστο, να τους εκλιπαρεί να σταματήσουν.

Σύμφωνα με το βίντεο που προέβαλε το Mega, το ανήλικο θύμα αρχικά στέκεται και δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει κι ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

Η λήψη ολοκληρώνεται όταν κάποιοι φωνάζουν στους δράστες μετά από ώρα να σταματήσουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του Πύργου, πριν από περίπου 10 ημέρες, με το βίντεο να ανεβαίνει στα social media και αμέσως μετά να αναλύεται καρέ – καρέ από τους αστυνομικούς που ήδη έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες και έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Ο πατέρας του παιδιού έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και μίλησε για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Όπως εξήγησε, ο γιος του έχει στοχοποιηθεί. Δέχτηκε επίθεση στις 8 Αυγούστου και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή, με τους δράστες να τον απειλούν και να τον προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να τον έχουν στο στόχαστρο.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα.