Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την καταγγελία δημοσιογράφου ότι ξυλοκόπησαν τον 98χρονο πατέρα του μέσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Ποινικής δίωξης, Γιάννης Μητσιόπουλος ζήτησε να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «παράνομης κατακράτησης» και της «παράνομης βίας».

Ακόμη, όπως αναφέρει το grtimes.gr, ζήτησε να προσκομιστεί η έκθεση του αρμόδιου επιθεωρητή υγείας κι αν έχει γίνει ΕΔΕ.

Η έρευνα ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου, Νίκου Ασλανίδη νοσηλευτές χτύπησαν και έδεσαν τον 98χρονο πατέρα του, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Ωστόσο, το νοσοκομείο από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του χθες, υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος ήταν «ιδιαίτερα ανήσυχος» και προκειμένου να μην πέσει «τοποθετήθηκε το συνηθισμένο κιγκλίδωμα προκειμένου να αποφευχθεί πτώση του και λόγω της έντονα επαναλαμβανόμενης προσπάθειας αφαίρεσης των καθετήρων από τον ίδιο περιορίστηκαν με ατραυματικούς ιμάντες τα άνω άκρα του για να αποφευχθεί ο αυτοτραυματισμός του».