Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χαρακτήρισε τη φερόμενη παρενόχληση των τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300, «πειρατεία» που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

«Φυσικά, η Ελλάδα κάνει τις παρενοχλήσεις για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 εναντίον των μαχητικών της F-16, είναι ένα παράδειγμα εγκληματικής πράξης και απρέπειας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς ανταπόδοση και χωρίς απάντηση. Το ΝΑΤΟ πρέπει να δράσει γρήγορα σε αυτήν την εχθρότητα», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

Κορυφώνοντας τις προκλήσεις, ο Μπαχτσελί, ανέφερε, πως η Ελλάδα με την συγκεκριμένη παραβίαση, βρίσκεται πλέον στην εμβέλεια βολής της Τουρκίας, καθώς όπως ισχυρίστηκε, παραβίασε τους κανόνες και τους νόμους.

Ο ίδιος, καταφέρθηκε  εναντίον των ΗΠΑ, για το σχόλιο Μενέντεζ που χαρακτήρισε την Τουρκία ως την μεγαλύτερη απειλή στη Μεσόγειο: «Αυτή ακριβώς τη στιγμή η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ «Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο», που εκφράστηκε στην Αθήνα, είναι αλαζονεία, ανικανότητα, βλασφημία».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να στραφούν εναντίον της Τουρκίας, σχολιάζοντας ότι αυτές είναι η μεγαλύτερη απειλή: «Η κύρια στρατηγική απειλή, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση και την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα προς την Τουρκία, και για το λόγο αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια στρατιωτική συγκέντρωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με όλα τα στοιχεία της εθνικής της ισχύος», τόνισε.

Ο Μπαχτσελί, επιτέθηκε και προς την τουρκική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να πάρει θέση στις προκλήσεις της Ελλάδας. «Μέχρι σήμερα, η συμμαχία – όνειδος δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την τρομοκρατία. Δυστυχώς, (μέχρι σήμερα) δεν έχει δείξει ευαισθησία για κανένα εθνικό θέμα. Είναι τόσο αντίθετο με την ιδεολογία του CHP το να μη μιλάει για τις προκλήσεις της Ελλάδας. Το CHP πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά είναι. Το μέλλον της Τουρκίας δε θα πέσει στα χέρια της επονείδιστης αντιπολίτευσης».