Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του σε σχολείο στο Καλίνινγκραντ, άρχισε να μιλάει σε μαθητές, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πρώην Σοβιετική Ένωση ήταν αυτή που δημιούργησε την Ουκρανία, ενώ σε όλη την διάρκεια του μαθήματος, ο ίδιος κουνούσε ανεξέλεγκτα τα πόδια του.

Όπως σχολιάζουν οι βρετανικές εφημερίδες «Express» και «Sun», το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, απεικονίζει τον Ρώσο πρόεδρο να κάθεται στην έδρα του δασκάλου και να μην μπορεί να ελέγξει τα κάτω άκρα του. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από τον Ρώσο δημοσιογράφο του BBC, Ilya Barabanov. «Ο Πούτιν πυροδοτεί φήμες για την κατάσταση της υγείας του καθώς δεν φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα πόδια του», αναφέρει η εφημερίδα «Express».

Ο Πούτιν, «σνομπάρει» την κηδεία του τελευταίου σοβιετικού ηγέτη, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μόσχα προβάλλοντας το επιχείρημα των «ανειλημμένων υποχρεώσεων», όπως σχολιάζει η εφημερίδα Sun.

Από χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος, βρίσκεται για πολυήμερη επίσκεψη στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Πολλά πάντως είναι τα δημοσιεύματα, που επικαλούνται ειδικούς, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από διάφορες νόσους όπως, καρκίνο ή Πάρκινσον, με το Κρεμλίνο να τα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Πάντως, τo σχετικό βίντεο δείχνει τον Πούτιν να πιάνει το μπράτσο της καρέκλας ενώ κάθεται σαν να είναι ξαπλωμένος, με τα πόδια του να κουνιούνται ανεξέλεγκτα.

Σε μια λεζάντα στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο Ρώσος δημοσιογράφος του BBC, Ιlya Barabanov, διερωτάται: «Τι συμβαίνει με τα πόδια του;; Δεν είναι πέντε χρονών. Πρέπει να υπάρχει ιατρική εξήγηση για αυτό».