Οι υπουργοί Ενέργειας και Εσωτερικών, Κώστας Σκρέκας και Μάκης Βορίδης, πρόκειται να εξαγγείλουν το πρωί της Τετάρτης, κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, τόσο από το Δημόσιο, όσο και από ιδιώτες.

Τα κίνητρα συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν – και επικαιροποιήθηκαν – όλα τα σενάρια για την ενεργειακή επάρκεια.

Βάσει πληροφοριών, τα κυβερνητικά στελέχη εκτίμησαν ότι η θέση της χώρας μας είναι συγκριτικά καλύτερη σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τις πολιτικές στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης, κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν μετά από την σύσκεψη ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να εξαγγείλει και μόνιμα μέτρα στη ΔΕΘ, ενώ τόνιζαν ότι η επικαιροποίηση των μη μόνιμων μέτρων είναι διαρκής – προσθέτοντας ότι οι επισφάλειες, που είναι υπαρκτές, έχουν ληφθεί υπ’ όψη στον σχεδιασμό των μέτρων για το 2023.