Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα ενέργειας όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την ομάδα κρίσης του υπουργείου Ενέργειας σχετικά με τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και την επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα.

Χαρακτηριστά ο κ.Οικονόμου ανέφερε:

  • Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου είπε «Να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας.
  • Όλα πια δείχνουν πως η Ρωσία επιδιώκει την πρόκληση πολιτικής αστάθειας σε όσες χώρες αντιδρούν στα σχέδιά της. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη.
  • Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμέτωπη με μία στρατηγικού χαρακτήρα απειλή. Η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση.
  • Σήμερα θα υπάρξει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα ενέργειας από την επιτροπή διαχείριση κρίσεων.
  • Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου στήριξης. Θα έχουμε τις επόμενες μέρες πληρέστερη εικόνα και ανάλογες οι αποφάσεις από τον πρωθυπουργό».