του Άλκη Φιτσόπουλου

H ΑΕΚ πήρε δύο φιναλίστ Μουντιάλ, τον Κροάτη Βίντα και τον Γάλλο Σιντιμπέ. Ο Ολυμπιακός τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης Μαρσέλο. Ο Παναθηναϊκός τον διεθνή Βραζιλιάνο Μπερνάρντ. Αν και οι τέσσερις έχουν λίγη αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να ζητήσουν να φύγουν… χτες. Δεν τους αντέχει το σάπιο σύστημα. Ή, καλύτερα, να σηκωθεί και να φύγει ο Άγγλος διαιτητής Μπένετ… χτες. Είναι έως απίστευτο.

Ενώ όλοι οι «μεγάλοι» συμφώνησαν ότι στα ντέρμπι θα σφυρίζουν ΜΟΝΟ ξένοι διαιτητές, αυτός όρισε τον Σιδηρόπουλο για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Ο Μπαλτάκος ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη. Τον πιστεύουμε. Σήμερα να ανακοινώσει ότι διώχνει τον Μπένετ. Ο Μαρινάκης επιτέθηκε στον Μπαλτάκο και τον αποκάλεσε «υπάλληλο του Μελισσανίδη» και απείλησε ότι θα διακόψει το Πρωτάθλημα, πρόεδρος της Super League 1 καθώς είναι. Στο μεταξύ, είχε κυκλοφορήσει η φήμη στα media του Αλαφούζου ότι ο Μπένετ θα όριζε τον Σιδηρόπουλο. Στο μεγάλο μπάχαλο που προκάλεσε ο Μπένετ, τελικά θα έρθει ξένος διαιτητής.

Ο Μπένετ, λες και δεν τρέχει απολύτως τίποτα, απέσυρε τον Σιδηρόπουλο και έψαξε για άλλον. Μας πέρασε για ιθαγενείς ή κάτι άλλο συμβαίνει. Ξέρει ότι οι 11 από τις 14 ΠΑΕ δεν τον θέλουν για αρχιδιαιτητή, επιμένει να προκαλεί, που, αν είχε λίγη αξιοπρέπεια, έπρεπε να είναι στην πατρίδα του. Γιατί δεν φεύγει;