Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ισπανίας, μόλις ενημερώθηκε για την πρόθεση του πρώην βασιλιά της χώρας, Χουάν Κάρλος να ταξιδέψει στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, του ζήτησε να μην κάνει το ταξίδι και να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας σχεδόν μόλις έγινε γνωστό ότι ο Χουάν Κάρλος δέχτηκε πρόσκληση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ,  έσπευσε να κάνει γνωστό ότι ο βασιλιάς Φίλιππος ήταν η… επιλογή τους για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Υπό άκρα μυστικότητα στελέχη της ισπανικής κυβέρνησης επικοινώνησαν με τον 84χρονο Χουάλ Κάρλος για να του ζητήσουν να μην πάει στο Λονδίνο, έγραψε το El Debate. Αλλά δεν αποκλείεται ο Χουάν Κάρλος να μην… «ακούσει» και να πάει στην κηδεία της ξαδέρφης του, χωρίς τις «ευχές» της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο Χουάν Κάρλος είναι υπόδικος στη Βρετανία και ίσως αυτός να είναι, ένας ακόμη, λόγος που η Μαδρίτη δεν θέλει κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε βασιλικό γεγονός εδώ και χρόνια. Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας παραιτήθηκε από το θρόνο το 2014, δίνοντας τα σκήπτρα στον γιο του, Φελίπε.

Ο 84χρονος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορείται ότι έστειλε Ισπανούς πράκτορες στη Βρετανία για να παρενοχλήσουν και να απειλήσουν την 58χρονη Γερμανίδα επιχειρηματία και πρώην ερωμένη του, η οποία ισχυρίζεται πως πράκτορες μπήκαν στο σπίτι του για να την κατασκοπεύσουν.