«Θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ…» Ήταν μία από τις καθημερινές απειλές που εκτοξεύει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδος. Όταν ρωτήσαμε τους αναλυτές και τους στρατιωτικούς«τι σημαίνει αυτό;», οι απόψεις μπορεί να ήταν διαφορετικές, κατέληγαν όμως με τις ίδιες λέξεις: «Ας έρθει και θα καλοπεράσει. Ταγίπ, σε περιμένουμε…»! Πρέπει ακόμη να θυμίσω στον…ψευτοσουλτάνο αυτό που λέει ο λαός μας, «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελάει»! Μόνο που εδώ στην προκειμένη περίπτωση ο Ερντογάν θα δει τα…αποτελέσματα, θα βάλει τα κλάματα και θα φορέσει μαύρα!

Τώρα, αυτό το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» του Ερντογάν είναι το…ρεφρέν ενός τραγουδιού που οι Τούρκοι έλεγαν κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974! Και κατά τους Τούρκους το μήνυμα του Ερντογάν σημαίνει πως «προσέξτε ερχόμαστε, επειδή είμαστε έτοιμοι»! Βέβαια υπάρχει και το δικό μας το σπαρτιάτικο «μολών λαβέ». Η απάντηση του Λεωνίδα που έμεινε αθάνατη στην παγκόσμια ιστορία. Και να θυμίσω στους Τούρκους, αν και το γνωρίζουν πιστεύω πολύ καλά, τι σημαίνει αυτή η φράση, το «μολών λαβέ», που είχε εξοργίσει τον ηγεμόνα της Περσίας. «Έλα να τα πάρεις!» Και ακολούθησε η ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, όπου ο Λεωνίδας πέτυχε τον μεγάλο ιστορικό θρίαμβο.

Δεν υπάρχει λεπτό, ώρα, ημέρα και νύκτα που ο Ερντογάν και η παρέα του, ο Ακάρ, ο Νταβούτογλου και εκείνο το γεροντάκι ο Μπαχτσελί, να μην… εκτοξεύσουν όχι μία, αλλά πολλές απειλές κατά της χώρας μας, η οποία με ψυχραιμία, αλλά και πανέτοιμη για όλα, τις αντιμετωπίζει. Εμείς έχουμε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική για τα «καμώματα» της Τουρκίας. Είναι γεγονός πάντως πως ο Ερντογάν που έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, με τον πληθωρισμό να έχει πιάσει ταβάνι (επίσημα είναι στο 80%, ενώ ανεπίσημα έχει ξεπεράσει και το 200%!) και τον λαό να πεινάει στην κυριολεξία, απειλεί τους πάντες και τα πάντα, με κύριο στόχο του την Ελλάδα. Πιστεύει πως με τον τρόπο αυτόν θα κρατήσει ψηλά το ηθικό, το εθνικό φρόνημα του τουρκικού λαού!

«Πηγή μεγάλης ανησυχίας» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις απειλές του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδος. Κάλεσε μάλιστα την Τουρκία «να απέχει από την επιθετική ρητορική, τονίζοντας πως πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών-μελών της Ενωμένης Ευρώπης»!

Όταν ρώτησα τον ναύαρχο Ιωάννη Εγκολφόπουλο, «πρέπει να ανησυχούμε ύστερα από τις απειλές του Ερντογάν “θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ”; Φοβάστε…»;«Όχι!» ήταν απάντησή του και ο ίδιος πρόσθεσε: «Όχι, δεν φοβόμαστε. Μακάρι να κάνουν κίνηση, διότι αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί, και δη τώρα. Και αυτό κατά βάθος το γνωρίζουν, το ξέρουν οι Τούρκοι. Ξέρουν πως η χώρα μας είναι έτοιμη για όλα. Διαθέτουμε άλλωστε καλύτερο εξοπλισμό. Είμαστε πάνοπλοι. Έχουμε πιο σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα. Και ασφαλώς έχουμε και καλύτερα πολεμικά πλοία. Υποβρύχια. Αλλά πάνω από όλα έχουμε έναν πανέτοιμο στρατό με υψηλό ηθικό και φρόνημα. Αν τολμούν, ας έρθουν. Ας κοπιάσουν λοιπόν και θα…καλοπεράσουν!».

Προσωπικά πιστεύω αυτό που λέει ο λαός μας. «Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι…».Ταγίπ, βάλ’ το καλά στον νου σου, η Ελλάδα δεν είναι του χεριού σου!

 

του Γιώργου Κοντονή

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο