Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε έντονο ύφος στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε για ακόμα μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ, για τη χώρα μας.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του “ΣΚΑΪ 100,3”, τόνισε ότι οι δηλώσεις του Ακάρ βασίζονται σε ακρότητες, ψέματα και διαστρεβλώσεις της Ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, της πραγματικότητας και των Συνθηκών που υπάρχουν στο Αιγαίο.

Έστειλε, επίσης, μήνυμα στην Τουρκία πως «η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια, κι αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ακόμη, πως η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στον διάλογο.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ακάρ για την Ελλάδα

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έριξε για μια ακόμη φορά τα βέλη του στην Ελλάδα, κατηγορώντας την για «διπρόσωπη πολιτική». «Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» επισήμανε ο Ακάρ σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι «κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως, παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

Παράλληλα, ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στρατιωτικοποιεί νησιά. «Παραχωρήθηκαν τα νησιά, όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατιωτικοποιημένα. Κι όμως, τα στρατιωτικοποιούν. Συμβαίνει το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο. Όσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Όμως λένε “όχι” και δηλώνουν πως τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια, αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια. Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται» συνέχισε.

«Διδαχθείτε από την Ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στα αυτιά σας. Έχετε δει στην Ιστορία ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.