Επίσκεψη στα γραφεία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συνάντηση με τη διοίκηση της Helexpo – ΔΕΘ πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Με τη διοίκηση (της ΔΕΘ) έχουμε τα τελευταία χρόνια μια εξαιρετική συνεργασία, διαρκή συνεργασία, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες, για την κοινωνία και την οικονομία» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως «αυτό καταδεικνύει η Έκθεση σήμερα. Μια εικόνα εξαιρετική, μια εικόνα παραγωγική, μια εικόνα εξωστρεφή».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση εστιάστηκε στο ζήτημα της ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου λέγοντας: «Οι προκλήσεις είναι όμως μπροστά μας. Σήμερα συζητήσαμε για τις προκλήσεις. Όχι για τις επιτυχίες, αλλά για τα πολλά που είναι μπροστά μας. Γι’ αυτό και ή συνεργασία θα είναι πολύ συστηματική το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από συνεχείς επαφές και συναντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων έτσι ώστε να δούμε τα επόμενα βήματα με συγκεκριμένα γεγονότα, χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου, που είναι η ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου».

Δήλωσε, μάλιστα, «ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν σχετικές ειδήσεις για τα επόμενα βήματα».

«Πολύ ωφέλιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του υπουργού και του υπουργείου για το θέμα της χρηματοδότησης. Νομίζω ότι όπως είπε και ο υπουργός, το επόμενο διάστημα, με βάση τις τεχνικές συσκέψεις που θα γίνουν, θα έχουμε πολύ ευχάριστα νέα για μια πρώτη φάση χρηματοδότησης».

Ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε και στη φετινή έκθεση και στην πορεία της. «Η έκθεση είναι σε μια φάση ανόδου, όπως βλέπετε. Φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, ίσως όσον αφορά τη συμμετοχή των εκθετών είμαστε στην καλύτερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας. Πάμε πολύ καλά και η ανάπλαση θα μας βοηθήσει να πάμε ακόμη καλύτερα».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας, παρουσία της διοίκησης της ΔΕΘ, συνομίλησε με εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων στην αίθουσα συσκέψεων της διοίκησης της ΔΕΘ.