Ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι η πομπή της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουέστμινστερ.

Η περιφορά του φέρετρου της βασίλισσας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:22 (ώρα Αγγλίας).

Το φέρετρο μεταφέρεται από το Bow Room του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ, τοποθετημένο σε άμαξα του The King’s Troop Royal Horse Artillery, για να μεταφερθεί στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ όπου και διεξαχθεί το λαϊκό προσκύνημα. Το Imperial State Crown και ένα στεφάνι από λουλούδια είναι τοποθετημένα πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας.


Ο βασιλιάς Κάρολος, τα τρία αδέλφια του, πρίγκιπες Αννα, Αντριου και Εντουαρντ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ακολουθούν πεζή το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε μια στιγμή ενότητας της στενής οικογένειας του Καρόλου, βασιλιάς και διάδοχος του θρόνου περπατούν μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, σε μια σκηνή που θυμίζει έντονα τις εικόνες που προβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο με τους τρεις, Κάρολο, Γουίλιαμ, Χάρι να περπατούν πίσω από το φέρετρο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σε αυτοκίνητα ακολουθούν η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, η Μέγκαν Μαρκλ, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.