Το αυτοκίνητο του Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση σε μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο ισχυρισμό.

Ένας δυνατός κρότος στον αριστερό μπροστινό τροχό έπληξε τη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου και πυκνός καπνός φέρεται να βγήκε από το όχημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται πως είναι σώος και την ίδια ώρα η υπηρεσία ασφαλείας του προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

Ο Πούτιν κατευθυνόταν προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία σε μια αυτοκινητοπομπή-δόλωμα, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν, στο τρίτο.

«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου. Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram, General SVR.

«Στη συνέχεια, το σώμα ενός άνδρα βρέθηκε να οδηγεί το ασθενοφόρο, το οποίο εμπόδισε το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής», προσθέτει.

«Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι υπό κράτηση», ισχυρίστηκε το κανάλι, χωρίς να κατονομάσει κανέναν.