Ο εισαγγελέας, αγορεύοντας στη δίκη για την υπόθεση του ψευτογιατρού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ζήτησε την καταδίκη του για σειρά αδικημάτων, όπως πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου, ενώ για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται, λόγω παραγραφής.

Για τους υπόλοιπους 16 συγκατηγορουμένους του “Dr Kontou”, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο δικαστήριο την απαλλαγή όλων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρόσωπα τα οποία φέρονται ως συνεργοί στις πράξεις που αποδίδονται στον «ψευτογιατρό». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί ο «ψευτογιατρός» και οι πέντε συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση που αφορούσε ασθενή, ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου με αγορέυσεις συνηγόρων.