Οι έλεγχοι που γίνονται για ύποπτα δέματα στις μεταφορικές εταιρείες της Χίου, απέδωσαν, καθώς η σκυλίτσα «Άνκω» αντέδρασε θετικά μυρίζοντας ένα από αυτά, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Όταν εμφανίστηκαν στη μεταφορική εταιρεία δύο Έλληνες οι οποίοι το παρέλαβαν, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν, άνοιξαν το δέμα και διαπίστωσαν ότι περιείχε μια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 574 γραμμαρίων κι έτσι τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε, ότι παρέλαβαν το δέμα με σκοπό να το παραδώσουν σε έναν τρίτο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα, συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι σκόπευε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε τρίτους. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να ταυτοποιηθεί και ο αποστολέας του δέματος.

Εν τω μεταξύ, χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε έναν Έλληνα που εντόπισαν μέσα σε έναν περιφραγμένο χώρο σε αγροτική περιοχή στις Σέρρες, καθώς διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε εκεί 13 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 μέτρου, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Αμέσως μετά, η σκυλίτσα ανίχνευσης ναρκωτικών «Roxy» έκανε έρευνες στην αποθήκη και την κατοικία του δράστη, σε άλλη περιοχή από Σερρών, όπου εντόπισε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 500 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 74 γραμμαρίων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών ο οποίος του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε μια αγροτική περιοχή της Πιερίας, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης ένας αλλοδαπός που καλλιεργούσε έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,80 μέτρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του εντοπίστηκαν άλλο ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,50 μέτρου, ένα τμήμα από χασισόδεντρο ύψους 15 εκατοστών, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,2 γραμμαρίων και τέσσερα τσιγαριλίκια. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ο οποίος του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.